Održana godišnja Skupština KD “Kruh svetog Ante” u Hrvatskoj

Godišnja skupština humanitarno-karitativne Udruge “Kruh svetog Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Hrvatskoj održana je 22. ožujka u Franjevačkom samostanu svetog Ilije u Zagrebu. Skupština je održana u našoj samostansko-župnoj crkvi nakon mise koju je na zahvalu dobročiniteljima predvodio župnik fra Marinko Baotić uz suslavlje ravnatelja udruge fra Stipe Karajice, okupljenih članova i vjernika.

Na početku skupštine fra Stipo je izmolio molitvu za sve pokojne dobročinitelje, kao i žrtve potresa u Hrvatskoj, Siriji i Turskoj. Pozdravne riječi svim članovima i nazočnima uputila je tajnica Udruge Nikolina Vukojević Maglica, predstavila dnevni red i daljnje predsjedanje skupštinom predala ravnatelju fra Stipi.

Na skupštini je usvojen dnevni red, kao i zapisnik s prethodne održane skupštine te izvješće članova Nadzornog odbora o materijalnom i financijskom radu Udruge za 2022. godinu, sve u skladu sa zakonskim propisima o radu Udruga u Republici Hrvatskoj i ovjerenim zabilješkama knjigovodstvenog servisa Peno iz Zagreba.

Ravnatelj je članovima podnio izvješće o radu i djelovanju “Kruha svetog Ante” u prošloj godini te istaknuo vrlo značajan i djelotvoran angažman i doprinos svih članova, volontera i prijatelja KSA, a od realiziranih projekata izdvojio uspješno privođenje kraju obnove i primopredaju svih sedam obiteljskih kuća stradalih u potresu i ratu, od čega šest na području Banovine u Hrvatskoj, a jedne na području župe Foča u Bosni i Hercegovini.

Podsjetio je također i na otpremljenu pošiljku 20 tona vrijedne pomoći ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini te ih zamolio za daljnju potporu zajednički usvojene i aktualne projekte franjevaca Franjevačke provincije Bosne Srebrene pod okriljem “Kruha svetog Ante”, među kojima su pučke kuhinje, Franjevački studentski dom, studentske i đačke stipendije, obnova obiteljskih kuća, pomoć obiteljima s više djece, pomoć bolesnoj djeci poginulih hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, fizikalna terapija i dječja Poliklinika i vrtić “Zlatni cekin” u Slavonskom Brodu.

Nakon podnesenih izvješća i kraćeg osvrta na njih, usvojene su određene smjernice za naredno razdoblje. Na kraju Skupštine fra Stipo je zahvalio svima na odzivu, sudjelovanju i doprinosu kroz tri desetljeća postojanja ove Udruge, a time i potrebitima i nevoljnim osobama koje se utječu humanitarno-karitativnoj Udruzi.

InfoKSA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s