Korizmena duhovna obnova molitvenih zajednica i štovatelja Gospe Kondžilske

Naši svećenici franjevci bili su organizatori i domaćini korizmene duhovne obnove za članove molitvenih župnih zajednica i štovatelja Gospe Kondžilske zagrebačkih župa održane na treću korizmenu nedjelju 12. ožujka o temi “Razlučivanje u molitvi”. Obnovu je predvodio župnik fra Marinko Baotić.

Duhovna obnova započela je nedjeljnim euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik fra Marinko. Na kraju misnog slavlja okupljene je pozdravio gvardijan samostana Svetog Ilije fra Stipo Karajica, iskazavši radost zbog zajedničkog korizmenog duhovno-molitvenog susreta osvjedočenih članova molitvenih župnih zajednica s područja Zagreba i zahvalu što ove godine mogu biti domaćini.

Nakon misnog slavlja uslijedio je zajednički objed i međusobno predstavljanje i upoznavanje, a nakon toga tematsko predavanje fra Marinka. Govorio je o tome kakav bi trebao biti stav i stanje duše u odnosu na molitvu utemeljenu na evanđeoskim savjetima i primjerima, koji su krivi pristupi molitvi i koje se krive slike o Bogu mogu stvoriti ako molitvi pristupamo na magijski način.

Pojasnio je kako Isusovi savjeti o usklađenosti molitve i života trebaju biti i danas kriterij ispravne pobožnosti, a život pojedinih svetaca primjer kako u svakodnevnom životu molitvom oplemeniti život.

“Jedno od milosnih vremena za kršćanina jest vrijeme korizme”, istaknuo je fra Marinko i potaknuo okupljene da ga iskoriste u težnji da bolje upoznaju sebe, Boga i odnos prema Bogu i bližnjima.

Nakon predavanja uslijedila je diskusija i izmjena međusobnih razmišljanja i svjedočanstava na zadanu temu duhovnika. Duhovna obnova je završena zahvalom Luke Martića, predstavnika molitvene zajednice “Štovatelji Gospe Kondžilske” sa sjedištem u Zagrebu, duhovniku i voditelju fra Marinku na poticajnim riječima i predavanju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s