Prvu svetu pričest u našoj župi primilo 47 djece

U nedjelju, 21. svibnja u našoj je župi sakrament prve svete pričesti primilo 47 djece. Tijekom godine pripremala ih je župna vjeroučiteljica Marija Hadaš. Svetu misu u 11:00 sati predslavio je župnik fra Marinko Baotić.

Koncelebrirao je pater Šimo Marinović, isusovac iz naše župe. Pjevao je dječji župni zbor “Zvjezdice Svetog Franje” pod vodstvom maestre Sunčice Hadaš.

Na početku misnog slavlja u ime roditelja prvopričesnike pozdravio je tata Rafael Spajić. Recitirali su Ema Petnjarić, Ian Šalić, Mihael Spajić, Ivona MilićEmanuel Radanović. Misna čitanja čitale su mame Tanja Radanović i Ines Šalić. Molitvu vjernika čitali su prvopričesnici.

U propovijedi je fra Marinko istaknuo da u pričesti primamo Krista, suobličujemo se s njime, živimo s njime. A život s Kristom donosi plodove: mir i radost.

Kao što Isusa trebamo u posvećenom kruhu primati u miru i sabranosti, tako onda i onaj tko se pričesti s Kristom živi u miru i sabranosti, u pobožnoj ljubavi prema Bogu koja se očituje u ljubavi prema bližnjima.

Marija Hadaš

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s