Nadbiskup Dražen Kutleša podijelio sakrament svete krizme u našoj župi

Na šestu uskrsnu nedjelju, 14. svibnja četrdesetero krizmanika i krizmanica župe B.D. Marije Anđeoske primilo je po rukama mons. Dražena Kutleše, novoga zagrebačkog nadbiskupa, sakrament Svete krizme.

Predvodeći svečano misno slavlje u samostanskoj i župnoj crkvi, u koncelebraciji s domaćim svećenicima župnikom fra Marinkom Baotićem, gvardijanom samostana sv. Ilije i župnim vikarom fra Stipom Karajicom, dekanom Sesvetsko-vugrovečkog dekanata preč. Zlatkom Pavetićem, nadbiskupovim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem, fra Božidarom Blaževićem, voditeljem HKM Eisenstadt i župnikom u župi Filež, trajnim đakonima Božidarom Hadašem i Ivanom Markulinom, uz nazočnost vjeroučiteljica i nastavnika škole na čelu s ravnateljicom škole Ljiljanom Benčec Miklečić te mnogobrojnih vjernika, nadbiskup Kutleša je poručio krizmanicima da po primljenom sakramentu krizme kao zreli i odgovorni kršćani i članovi Crkve budu spremni preuzeti odgovornost za svoju vjeru i postupke u svakodnevnom životu.

Mlade su kroz sate vjeronauka u školi i župnu katehezu pripremali vjeroučiteljica Ljuba Jurić i župnik fra Marinko Baotić. Na početku misnog slavlja, nakon otpjevane uvodne pjesme u ime okupljenih župljana vjernika, krizmanika i krizmanica, njihovih kumova i roditelja riječi dobrodošlice nadbiskupu su uputili župnik fra Marinko, krizmanik Jakov Bešlić i krizmanica Ana Petrović.

Nakon prigodne homilije, obnove krsnih obećanja, polaganja ruku, zaziva Duha Svetoga, čime se krizmanici još savršenije vezuju uz Crkvu i obdaruju darovima Duha Svetoga nadbiskup Kutleša je krizmanicima podijelio sakrament Svete krizme.

Liturgijsko pjevanje tijekom euharistijskog slavlja animirao je župni zbor mladih Anima una, pod ravnanjem Nataše Čalušić i glazbenu pratnju Brigite Marić. Nedjeljna misna čitanja i zazive molitve vjernika čitali su roditelji krizmanika Marko Živković i Anita Mihelja, krizmanici Tara Tojčić, Dora Herceg i Petar Živković.

Na kraju misnog slavlja u ime krizmanika i njihovih roditelja krizmatelju nadbiskupu su zahvalili krizmanici Filip Stopić i Vedran Oputrić, uručivši mu pritom i prigodne darove, umjetničku sliku Gospe od Anđela i košaru darova izrazivši u njima ljubav, dobrotu i povezanost vjernika ove župe s mjesnom crkvom.

Župnik fra Marinko zahvalio je nadbiskupu Kutleši na dolasku i predvođenju krizme, krizmanicima, njihovim kumovima i roditeljima čestitao na preuzimanju kršćanske zrelosti i odgovornosti, a svim majkama Majčin dan. Poslije završetka misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje s krizmanicima i krizmanicama župe, a zatim zajednički objed u samostanskim prostorijama nadbiskupa i svih okupljenih svećenika i đakona pristiglih iz susjednih župa.

I. Matanović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s