Svetu krizmu primilo 52 mladih naše župe

Na treću uskrsnu nedjelju, 14. travnja, pod pučkom svetom misom pedeset dvoje mladih naše župe, dvadeset šest mladića i dvadeset šest djevojaka, primilo je sakrament svete krizme po rukama mons. Ivana Miklenića, kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Svetom krizmom, kojoj je prethodila duga priprava, mladi su potvrdili vjeru u kojoj su kao djeca kršteni, a koju će sada u svom životu, obdareni darovima Duha Svetoga, još snažnije živjeti i naviještati.

Poticaj je za takav kršćanski život krizmanicima u svojoj propovijedi uputio djelitelj sakramenta, mons. Ivan Miklenić, a na koncu misnog slavlja pored čestitke i župnik fra Marinko Baotić. Mons. Ivana Miklenića u ime svih je krizmanika pozdravio i zahvalio mu krizmanik Marko Antunović, a krizmanica Gabriela Sekić uručila mu je prigodni dar.

Misna čitanja čitali su Domagoj Buči i Lora Liber, a molitvu vjernika Veronika Babić i Annabella Moratto. Zbor mladih Anima Una pjevao je misu, a oltar su za krizmu cvijećem ukrasile ravnateljica Ljiljana Benčec Miklečić i vjeroučiteljica Osnovne škole Sesvetska Sopnica.

Naše krizmanike, njihove kumove i obitelji neka prati zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Anđela. Cijeli popis krizmanika možete pronaći u župnom listiću.

fra Hrvoje Žabić

Komentiraj