Proslava Male Gospe i susret OFS-a u Remetama

Bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) iz zagrebačkog područja okupila su se na redovitom godišnjem susretu povodom blagdana rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe (8. rujna) u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama.

Domaćin ovogodišnjeg susreta bilo je Mjesno bratstvo Sveti Mihael iz Dubrave. Svečano euharistijsko slavlje, nakon pobožnosti franjevačke krunice te prilike za svetu ispovijed, predvodio je fra Branko Lipša, duhovni asistent OFS-a Sveti Mihael.

Fra Branko je u propovijedi istaknuo Marijinu hrabrost da donese Spasitelja na ovaj svijet te naglasio kako je ona pravi primjer kršćanske majke i uzor svim majkama koje su često pod kritikama i kušnjama u današnje suvremeno doba.

Oko stotinu članova Franjevačkog svjetovnog reda, među kojima su bili i 21 sestra i brat iz našeg Mjesnog bratstva Marija Anđeoska, susret je, nakon svete mise i izmoljenog potpunog oprosta u Godini milosrđa, nastavilo zakuskom u blizini crkve koji su priredili domaćini iz OFS-a Sveti Mihael.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s