Počele prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu, uključite se!

Dragi mladi, Susret hrvatske katoličke mladeži održava se 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu. Jedanaesti put okupit ćemo se na nacionalnom susretu, ovoga puta u našem glavnom gradu, pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2,5).

Iako se susret održava u subotu i nedjelju, svi su pozvani doći u Zagrebačku nadbiskupiju već u petak, 8. svibnja. Želja je da se već u petak smjeste kod svojih domaćina kako bi se međusobno upoznali i družili.

U subotu, 9. svibnja, u prijepodnevnim satima svi mladi sudjelovat će na katehezama koje će se održavati u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u centru Zagreba. Navečer se program nastavlja u župama u kojima će biti smješteni.

U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.

Želim sudjelovati na susretu

Prijave za susret počele su 15. siječnja i prikupljat će se do nedjelje, 15. ožujka 2020. godine. Nakon toga datuma prijave više neće biti moguće. Prijavljujete se kod naših svećenika. Podaci potrebni za prijavu su: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela i e-mail.

Na susret se mogu prijaviti mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina. Prijave se ispunjavaju u pripremljenom obrascu kojeg možete preuzeti OVDJE. Obrasci se nakon ispunjavanja šalju biskupijskim povjerenicima, odnosno biskupijskim uredima za pastoral mladih koji će ih potom unositi u sustav za prijave.

Kotizacija za SHKM iznosi 30 kuna i uključuje majicu susreta, akreditaciju te ostale materijale.

Želim pružiti smještaj mladima iz drugih mjesta

Na susret dolaze mladi iz Hrvatske i inozemstva, stoga pozivamo sve vjernike da se uključe u organizaciju SHKM-a primanjem mladih u svoje domove.

Zainteresirani mogu sve informacije dobiti u našoj župi ili poslati upit na e-mail adresu shkm2020@zg-nadbiskupija.hr te nazvati na broj 01/4894 866.

Prijaviti se možete ispunjavnjem Obrasca za domaćine mladima, kojeg predajete u našžupni ured. Prijave za domaćinstvo otvorene su do 31. siječnja.

Obrazac za domaćine mladima možete preuzeti OVDJE.

“Braćo i sestre, s posebnom vas gorljivošću pozivam da otvorite svoje domove i prihvatite mlade koji će tom prigodom doći u našu Nadbiskupiju. Razna nam prijašnja organizacijska iskustva govore da je najljepše kad su mladi smješteni po obiteljima. Time se očituje puno više od davanja smještaja. Susreti u obitelji, premda bili i kratki, omogućuju upoznavanje, zajedništvo, ostavljaju tragove koji se nerijetko pretvore u nove životne putove. Time se i župne zajednice u kojima su mladi primljeni obnavljaju i učvršćuju; zaživi posebnost povezivanja s ostalim mjesnim Crkvama i vjernicima”

(iz božićnog pisma kardinala Josipa Bozanića)

Želim volontirati na susretu

Prije i tijekom Susreta bitnu ulogu imaju volonteri. Uloga je volontera s ljubavlju služiti drugima, staviti se na raspolaganje u pripremi i organizaciji aktivnosti u župi i Nadbiskupiji.

U pripremnom razdoblju potrebno je pomoći svome župniku u animiranju i pripremi svih župljana za SHKM. Priprema uključuje: vođenje i sudjelovanje na katehezama za Susret, sudjelovanje na pripremnom susretu u arhiđakonatu, animiranje župljana da se prijave za pružanje smještaja, prikupljanje prijava i sl. U župama će biti potrebno pripremiti i program za subotu navečer, o čemu ćete naknadno biti obaviješteni.

Na SHKM-u volonteri će imati različita zaduženja poput pripreme liturgijskog prostora, podjele ručka, čišćenja i sl. Volonterima na Susretu javit će se koordinatori pojedinih sektora nakon završetka prijava.

Za volontere na Susretu mogu se prijaviti mladi između 18 i 30 godina, a za volontere u župi mogu prijaviti mladi između 16 i 30 godina. Mladi koji se prijavljuju trebaju biti s područja Zagrebačke nadbiskupije (koji žive ili studiraju/rade u Zagrebačkoj nadbiskupiji).

!LINK ZA PRIJAVU! – Prijave traju do 31. siječnja 2020. godine!

Pogledajte i video s pozivom volonterima:

Za sva pitanja i dodatne informacije javite se na mail shkm2020@zg-nadbiskupija.hr ili na 01/4894 866.

Svi volonteri obvezni su sudjelovati na pripremnom susretu u svom arhiđakonatu:

  • Remetsko-sesvetski arhiđakonat. 22.2.2020., Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića, Zagreb-Dubrava

izvor: Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s