VII. izborni kapitul mjesnog bratstva OFS-a

U nedjelju, 18. rujna, s početkom u 16 sati održano je slavlje sedmoga izbornog kapitula Mjesnoga bratstva OFS-a Sveta Marija Anđeoska – Sesvetska Sopnica, u kapeli Svetog Ante, uz župnu crkvu.

Predsjedateljica izbornog kapitula bila je s. Hilda Švarcmajer, područna tajnica, delegatkinja područne ministre, duhovni asistent fra Zvonimir Brusač, OFMTor. U pratnji je bila i s. Mara Budimir, područna blagajnica. Zapisničarka izbornog kapitula bila je s. Ermina Pavlović.

Od 31 braće i sestara sudjelovalo je samo 15, od toga dvoje privremeno, a 13 trajno zavjetovanih. Odaziv braće i sestara bio je u tako malom broju zbog nastale situacije pandemije i pridržavanja mjera za sprječavanje širenja zaraze. Braća i sestre su stari, slabi i bolesni, tako da neki ne dolaze niti na mise, a onda niti na susrete Bratstva, a pogotovo ne na izbore.

Mjesni duhovni asistent, fra Zdravko Dadić nije bio prisutan zbog proslave svetog Luke Evanđeliste u Jajcu, BiH. Svojom nazočnošću zamijenio ga je fra Stipo Karajica, duhovni asistent Frame i župni vikar. Prisustvovao je i Marko Čičak, predstavnik Frame u Vijeću OFS-a.

Izbori su bili u prostranoj kapeli, sjedili smo uz razmak, cijelo vrijeme s medicinskim maskama na licu. Biralo se sedam članova Vijeća, petero za stalne službe i dvoje vijećnika. Jedan vijećnik bit će bratski povjerenik za Framu. Svi su izabrani u prvom krugu glasanja, s natpolovičnom većinom glasova.

Nakon izbora bilo je kratko zajedničko druženje, fotografiranje te slavlje svete mise s Framom i župnom zajednicom u crkvi Blažene Djevice Marije Anđeoske. Misu je predslavio i propovijedao fra Zvonimir Brusač, a posluživao je trajni đakon Božidar Hadaš. Pjevanje je predvodio zbor mladih “Anima una”. Na kraju mise duhovni asistent mjesne Frame, fra Stipo Karajica, pozdravio je i zahvalio fra Zvonimiru na provedenim izborima.

Za službu u novom Vijeću mjesnoga bratstva izabrani su:

  • ministar: br. Božidar Hadaš
  • doministra: s. Zdenka Čupar
  • voditeljica formacije: s. Marija Hadaš
  • tajnica: s. Ružica Petričević
  • blagajnik: br. Branislav Volar
  • bratska animatorica za Framu: s. Ermina Pavlović
  • vijećnica: s. Kata Zeba

br. Božidar Hadaš,
mjesni ministar i trajni đakon

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s